Aquest són els tallers que es poden triar per a fer amb el alumnes durant la visita a l’Hort:

1.DESCOBREIX LES NOSTRES PLANTES:

En aquest taller es descobrirà, es coneixerà i s’aprendrà a reconèixer les flors cultivades en un hort de la nostra zona, tant pel seu interès ornamental, culinari i medicinal. S’identificaran olfactivament les plantes aromàtiques i cada nen aprendrà a fer esqueixos amb plantes de l’hort que es podran emportar a casa.

2.DE L’HORT AL MERCAT. PRODUCTES DE TEMPORADA:

En aquest taller s’aprendrà a conèixer les plantes cultivades en un hort, es diferenciarà els productes propis de cada temporada amb un calendari i es valoraran els productes de la nostra zona entenent la seva procedència. El taller es completa amb una visita al Mercat Municipal a càrrec del centre escolar.

3.SEMBRA DE LLAVORS. ELABORACIÓ D’UN PLANTER I SEMBRA DIRECTA AL CAMP.:

En aquest taller es reconeixerà les llavors de diferents espècies hortícoles locals i s’aprendrà la sembra de llavors en petits contenidors així com la sembra directament en el camp i conèixer la cura que s’ha de tenir de cada planter.

4.TALLER DE PLANTES AROMÀTIQUES:

En aquest taller els alumnes aprendran en una part teòrica les propietats de les plantes aromàtiques i a continuació s’elaboraran uns saquets de plantes aromàtiques preparats pels mateixos alumnes.

5.TALLER DELS SENTITS:

Taller pràctic en el que els alumnes amb els ulls embenats han de descobrir de quina planta es tracta en cada moment i localitzar-la a l’hort.

6.TALLER DE COMPOSTATGE:

El taller té una part teòrica en la que s’explica la tècnica del compostatge i una part pràctica en la que cada alumne aprendrà el recorregut de la matèria orgànica. Si els alumnes són més petits s’explicarà el compostatge amb un compte.


El preu de cada taller és de 2 euros per alumne, amb visita guiada de l’hort gratuïta.